Hur du utför en peeling med salicylsyra hemma

Salicylsyra är en betahydroxisyra eller BHA-syra, med mångsidiga egenskaper. I hudvård kan den appliceras på huden för att behandla och förebygga acne, rensa ut pormaskar och hjälpa fet hy. Den kan användas för att utföra mild till medium kemisk peeling för att förbättra utseendet av fina linjer, rynkor, fläckar och ärrbildning. Medan kemisk peeling kan vara bra för huden, kan de också vara dyra. Peeling hemma kan skära ned kostnaderna. Följ dessa instruktioner för att ge dig själv en salicylsyra peeling hemma.

Undrar du var du kan köpa salicylsyra?

Bebeautiful.se säljer både ren salicylsyra peeling och kombination av salicylsyra och mjölksyra för torr/känslig hy, samt kombination av salicylsyra och mandelsyra för de som även vill behandla pigmentfläckar: http://bebeautiful.se/kemisk-peeling/salicylsyra

Dermastore.se säljer också salicylsyra peeling som du kan köpa här. De säljer också många avancerade hudvårdsmärken med produkter med salicylsyra, t.ex. Murad (speciellt Blemish Control serien, de ljusblå produkterna)

Punkttesta din salicylsyralösning

Dagen innan du gör din peeling hemma bör du punkttesta din lösning för att se till att det inte kommer att skada din hud. Doppa en liten mängd av lösningen på din kind eller hals, vid örat, med en tops. Vänta fem minuter, tvätta sedan fläcken med vanligt kallt vatten. Om huden ser normal ut nästa dag och du har inte upplevt någon rodnad, inflammation, sveda, blåsor, eller brännande så kan du använda din salicylsyra peeling säkert.

Ta fram dina produkter

Du behöver ungefär 20-30 minuter för att slutföra din kemiska peeling hemma. Ta fram några tops, bomullsrondeller, vaselin, kranvatten, en klocka för tidtagning, ett hårband (om du behöver det för att hålla håret borta från ditt ansikte), och naturligtvis din peelinglösning. Du behöver också ett bra hudrengöringsmedel.

Förbered din hud

Förbered huden för kemisk peeling genom att tvätta och torka den ordentligt. Använd en tops för att applicera vaselin runt näsborrar, ögon och läppar. Kemisk peeling bör inte komma i kontakt med dessa känsliga områden.

Applicera kemisk peeling

Du kan applicera din peelinglösning med tops, bomullsrondeller eller annat lämpligt. Sprid det över båda sidorna av pannan, en i taget, med början från mitten och arbeta utåt. På botten av ansiktet, sprid syran från mitten av hakan mot örat på båda sidor. Från toppen av näsan, sprid salicylsyran över din kind mot örat. Slutligen sprid salicylsyra under näsan, försiktigt så att du inte får det på dina läppar. Om du vill kemiskt exfoliera din hals, kan du applicera salicylsyra även där.

Du kan uppleva lindrigt stickande eller en brännande känsla. Om detta blir allvarligt eller om du börjar lägga märke till hudrodnad, tvätta direkt bort peeling lösningen med vanligt ljummet vatten. Annars kan du vänta 3-10 minuter för att salicylsyran ska göra sitt arbete, skölj sedan bort det med vatten. Om du har en neutraliseringsgel, använd den innan du sköljer av med vatten.

Återfukta

Efter din peeling, applicera en mild fuktkräm på det behandlade området. Undvik allt som innehåller AHA-syror, BHA-syror, retinol eller andra syror i minst 24 timmar. Använd solskyddsfaktor på det behandlade området för att skydda den nya huden från solskador.

Referenser

Salicylsyra peeling – hur fungerar det? – kemiskpeeling.eu

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Hur du utför en peeling med salicylsyra hemma”

 1. soheil skriver:

  Hej! rekommenderar du en sånt peeling för en 38 årlig man?
  vilka effekter har behandlingen?
  Tack för svaret på förhand
  mvh/ Soheil

  • admin skriver:

   Hej Soheil!
   Salicylsyra peeling hjälper främst mot fet hy och acne. Om du har problem med fet hy eller acne så kan den fungera bra för dig, oavsett ålder och kön.

Leave a Reply

Powered by WordPress